Kirjolohicarpaccio

400 g kirjolohta ruodottomana fileenä

(tai kylmäsavustettua kirjolohta siivutettuna)
2 limeä
2 rkl rypsiöljyä
puolikas punasipuli
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
puolikkaan granaattiomenan siemenet


Leikkaa kirjolohifileestä graavilohen kaltaisia ohuita siivuja. Levitä siivut lautasille tai vadille ja säilytä kylmässä. Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita limestä puristettu mehu, öljy, punasipuli ja mausteet kastikkeeksi. Kastikkeen voi tehdä jopa pari päivää ennen kaappiin maustumaan. Levittele kastiketta kirjolohisiivujen päälle n. 5 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele carpaccion päälle granaattiomenan siemeniä. Tarjoile carpaccion lisukkeena esimerkiksi majoneesia, leipäkrutonkeja, salaattia ja kirjolohenmätiä.

Kirjolohicarpaccion lisukkeeksi:

majoneesia

leipäkrutonkeja

rapeaa salaattia

kirjolohenmätiä