Kirjolohifilee mediterrano

Mehevän muhevat leikkeet kypsyvät herkullisiksi pikavauhtia vartissa.
4 x kirjolohileike à 120 g

suolaa ja mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl pinjansiemeniä

100 g pinaattia (tai lehtikaalia)

2 rkl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja

kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa tai oreganoa pilkottuna

 

Kuumenna uuni 120-asteiseksi ja mausta lohi suolalla ja pippurilla.

 

Laita kalat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa 15 minuuttia.

 

Valmista lisuke kalojen kypsyessä: kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää ohueksi siivutettu valkosipuli ja pinjansiemenet. Kypsennä kunnes ne alkavat ruskistuvat kauniisti.

 

Lisää pinaatti ja pyöräytä sekaisin. Lisää lopuksi mukaan lohkotut oliivit, kirsikkatomaatit ja yrtit.
Ota kala uunista, vedä nahka pois ja lisää mehukkaan pinnan päälle lämmin paistos.