Resepti

Kirjolohipiiraset

5 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1 dl öljyä

2 dl kaurahiutaleita

noin 8 dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

600 g suikaloitua kirjolohifileetä

suolaa

ripaus valkopippuria

2 dl ketsuppia

4 tl oreganoa

4 tl basilikaa

4 dl juustoraastetta

2 dl purjosuikaleita

 

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy ja kaurahiutaleet ja alusta jauhot taikinaan. Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Nosta leivinpaperin päälle pellille, peitä leivinliinalla ja anna nousta. Voit tehdä taikinasta myös kaksi, kolme tankoa.

 

Kypsennä kirjolohisuikaleita pannulla pari minuuttia ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita ketsuppi ja mausteet.

 

Paina kohonneet pullat juomalasilla litteiksi piirakoiksi. Tangot voit taputella käsin litteiksi. Levitä maustettua ketsuppia päälle. Ripottele puolet juustoraasteesta ketsupin päälle. Levitä lohisuikaleet ja purjorenkaat piirakoille sekä lisää loput juustoraasteesta pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  • Alkuruoka