Kirjolohta ja spagettia paperipaketissa

3:lle

250-300 g spagettia tai muuta pastaa
300 g nahatonta kirjolohifileetä, savustettuja kirjolohikuutioita, puhkottuja neulamuikkuja tai 1 pkt kirjolohisuikaleita
¼ tl suolaa, mustapippuria

Kastike:
1 rkl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 (puna)sipulia
1-2 dl juoksevaa kevytranskankermaa
1dl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
3 palaa ( 38×50-60 cm) leivinpaperia


Kuullota suikaloidut sipulit pehmeiksi öljyssä kasarissa. Lisää joukkoon ranskankerma ja hauduta hetki. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ”al denteksi”. Valuta hyvin.

Paloittele nahaton kirjolohifilee isoiksi kuutioiksi. Huuhdo muikut tarvittaessa ja kuivaa ne talouspaperilla.

Taita leivinpaperipalojen keskelle taitos merkiksi ja levitä työpöydälle. Nosta lämmin pasta kasoiksi paperien taitoskohdan toiselle puolelle. Lusikoi päälle vähän kastiketta Jaa kirjolohipalat tai muikut pastan päälle. Mausta ja lisää sekaan vihersilppua. Liruttele loput kastikkeesta kalapalojen päälle ja ripottele pinnalle vihersilpua.

Käännä paperin toinen puoli spagetti-kalakasan päälle niin, että reunat yhtyvät. Sulje paketit tiiviisti. Aloita taittelu toisesta reunasta ja tee kapeita taitoksia kunnolla litistäen. Käännä viimeisen taitoksen kärki paketin alle.

Vedä paketit varovasti uunipannulle ja kypsennä 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia eli kunnes paketit pullistuvat. Herkulliset kuumat höyryt tulvahtavat paketeista, kun avaat ne varovasti saksilla puhkaisten. Tarjoa vihersalaatti erikseen.