Kirjolohta Skagen

Helppo klassikko, jonka kruunaa laadukas majoneesi. Jostain syystä omatekoinen ei toimi tässä niin hyvin kuin kaupan ”tönkömpi” valmistavara.

 

 

600 g kirjolohifileetä

1 tl suolaa

 

Kuorrutus:

2 dl täysmajoneesia

1 rkl kapriksia

2 rkl tilliä silputtuna

1 rkl sitruunamehua

ripaus cayennepippuria

2 dl kuorittuja katkarapuja valutettuna

 

Lisäksi:

500 g jauhoisia perunoita

500 g ruusukaalia

1 tl suolaa

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl tuoretta timjamia pilkottuna

 

Leikkaa fileestä nahka ja leikkaa neljäksi annospalaksi. Mausta kalat suolalla ja lado uuninkestävään vuokaan.

 

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä tahna tasaiseksi kerrokseksi kalapalojen pinnalle. Tämän voit tarvittaessa tehdä vaikka edellisenä päivänä.

 

Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat sormenpaksuisiksi paloiksi ja pyöräytä pinta oliiviöljyllä. Puolita ruusukaalit ja laita yhdessä perunoiden kanssa uunivuokaan. Ripottele pinnalle timjamia.

 

Kypsennä perunoita ja ruusukaaleja 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita.

 

Kypsennä kirjolohipaloja 180-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua. Tarjoa heti peruna-ruusukaalipaistoksen kera.