Kuha-avokadotartar ja valkoviinikastiketta

2 nahallista kuhafileetä
2 nahatonta kuhafileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 avokado kuutioituna
2 tomaattia pilkottuna
1 rkl sitruunanmehua
rypsiöljyä tai kirkastettua voita paistamiseen

 

Nypi kuhafileet ruodottomiksi. Leikkaa nahallisten fileiden kummastakin
päästä pari senttiä pois. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Pilko leikkuuroippeet ja nahattomat fileet kuutioiksi. Lisää kuutioiden joukkoon ruohosipuli, oliiviöljy, avokado ja tomaatit. Mausta sitruunamehulla.

 

Levitä kuha-avokadoseos tasaiseksi kerrokseksi nahallisten kuhafileiden nahattomalle puolelle, ohuemmin pyrstöä kohden.

 

Kuumenna paistinpannu ja lisää rypsiöljy. Laita kalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes nahkapinnat ovat rapeita ja kauniisti ruskistuneita.

 

Tarjoa valkoviinikastikkeen kera.

 

Valkoviinikastike:

2 rkl sokeria
1 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 rkl sinapinsiemeniä
4 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl voita

 

Paahda sokeri kattilassa ja lisää valkoviini. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä määrästä.

 

Lisää kanaliemi ja sinapinsiemenet. Anna kiehua, kunnes jäljellä on kolmasosa alkuperäisestä määrästä.

 

Mausta kastike omenaviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lopuksi nokare voita ja sekoita tasaiseksi.