Resepti

Kuha-tatti-pinaattipasta

(3-4:lle)

 

n. 300 g kuhafileetä
1,5 – 2 dl pakastettuja tai n. 30 g kuivattuja herkku- tai muita vaaleita tatteja
150 g pakastepinaattia
2 salotti- tai 1 keltasipuli
2 – 3 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 – 3 rkl sitruunamehua
n. 1 dl pastan keitinlientä
0,5 – 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
300 – 400 g nauha- tai kierrepastaa

 


 

Jos käytät kuivattuja tatteja, liota niitä haaleassa vedessä ainakin puoli tuntia. Purista kevyesti liotusliemi pois ja paloittele sienet. Käytä liotusliemi kastikkeeseen. Silppua sipulit, kuumenna öljy paistokasarissa tai wokissa ja lisää joukkoon sipulit, Kuullota hetki. Lisää jäiset tai liotetut paloitellut tatit kuumaan pannuun. Paista hetken aikaa. Lisää sulanut pinaatti.

 

Leikkaa kuhasta kahdella viillolla pystyruotorivi pois ja leikkaa fileet poikittain parin cm:n suikaleiksi. Ripottele suikaleille vähän suolaa ja lisää paistokasariin. Kääntele varovasti ja mausta. Kaada joukkoon vähän pastan keitinlientä tai sienien liotuslientä kastikkeeksi. Kalapalojen kypsyminen kestää vain pari minuuttia.

 

Kaada kypsä valutettu pasta paistokasariin tai kaada pasta ensin lämmitettyyn isoon kulhoon ja sekoita kastike varovasti joukkoon. Muista laittaa pasta kiehumaan ajoissa, sillä kastike kypsyy nopeasti. Halutessasi voit tarjota lisänä raastettua parmesaania tai muuta vahvaa juustoa.

  • Pääruoka