Kuhaa, sieniä & valkoviini-kermakastiketta

4 kuhafileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä
200 g siitakesieniä
voita paistamiseen
kourallinen basilikaa hienonnettuna (käytä myös varret)
2 dl kermajuustoa raastettuna

 

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan.

 

Leikkaa sienet viipaleiksi ja paista voissa kuumalla pannulla. Anna jäähtyä hetken. Lisää sienten sekaan hienonnettu basilika ja juustoraaste.

 

Lusikoi siitaketäytettä fileiden pinnalle ja käännä nyyteiksi.

 

Kypsennä kalanyyttejä miedolla lämmöllä 120-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Tarjoa valkoviini-kermakastikkeen kanssa.

 

Valkoviini-kermakastike:

 

2 salottisipulia
2 rkl voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
pilkottua ruohosipulia

 

Hienonna salottisipulit ja kuullota voissa kunnes sipulit pehmenevät. Lisää viini ja keitä puoleen alkuperäisestä määrästä.

 

Lisää kalaliemi ja keitä jälleen puoleen. Lisää kerma ja keitä puoleen.

 

Saosta kastike valkoviinitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

 

Siivilöi ja viimeistele ruohosipulilla.

 

Käytä fiinimpään viimeistelyyn mätiä.