Kylmäsavukirjolohipasta

4 annosta

150-200 g kylmäsavukirjolohta

1 keltasipuli tai 2-3 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1-2 rkl öljyä

1 dl hienonnettua persiljaa

½-1 avokado

1-2 rkl sitruunamehua

2-3 tomaattia

mustapippuria myllystä

noin 400 g spagettia tai muuta pastaa


Suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä vähän keitinlientä.

Leikkaa sillä aikaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi tai paloiksi. Kuutioi tomaatit. Halkaise kypsä avokado jakuori se. Poista siemen ja kuutioi hedelmäliha. Pirskota päälle sitruunamehua.

Lisää kalasuikaleet ja persilja kuullotettujen sipulien joukkoon ja lämmitä hetki. Jos kylmäsavukalaa kuumentaa pidempään, maku muuttuu ja tulee suolaisemmaksi. Lisää joukkoon vähän pastan keitinlientä ja sitruunamehua kostukkeeksi. Ripottele sekaan avokado- ja tomaattikuutiot. Mausta mustapippurilla.

Kaada kastike valutetun pastan joukkoon, sekoita kevyesti ja tarjoa heti.