Lohi-katkarapukeitto

Vuoden kalakeitto 2021 -finalisti

Reseptin laatinut Sari Nieminen, Kausala

 

4-6 annosta

 

2 pientä sipulia
2 rkl voita
1 l vettä
3 rkl kalafondia
400 g perunoita
100 g palsternakkaa
0,5 tl suolaa
2 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl fenkolinsiemeniä
0,25 tl mustapippuria
500 g lohifileetä tai kirjolohifileetä
2 dl kermaa
200 g pakastekatkarapuja
1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna

 

Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulisuikaleet voissa pehmeiksi. Lisää vesi ja kalafondi.

Leikkaa kuoritut perunat ja palsternakka kuutioiksi ja lisää keittoon. Keitä kasvikset kypsiksi. Mausta suolalla, omenaviinietikalla, fenkolinsiemenillä sekä pippurilla. Lisää joukkoon kuutioitu lohi ja kiehauta kevyesti. Lisää kerma ja kiehauta vielä kerran. Lisää lopuksi katkaravut ja hienonnettu tilli.

Nosta kattila pois liedeltä ja tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.