1 pieni (puna)sipuli
3-5 maustekalaa
n. 2 tl maustekalan lientä
100 g tuorejuustoa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,5 dl ruohosipuli tai tillisilppua
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus sokeria
(2 cl votkaa)
(2 rkl etikkapunajuurien lientä)
Koristeluun:
kaprista, tilliä ja sitruunaviipaleit
Silppua (puna)sipuli ja peratut, fileoidut maustekalat pieneksi. Sekoita tuorejuustoon maustekalan liemi sekä sipuli- ja kalasilppu. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita kalaseokseen ruohosipulin, mustapippurin, sokerin ja votkan kanssa. Jos haluat värjätä jäädykkeen punertavaksi, lisää punajuuriliemi. Vuoraa neljä annosvuokaa (esim. kahvikuppia) tuorekelmulla ja jaa seos niihin. Peitä kelmulla ja jäädytä vähintään 4 tuntia. Ota noin 10 minuuttia ennen tarjoilua pakkasesta, kumoa tarjolle ja koristele kapriksilla, tillillä ja sitruunalla. Kaksinkertaisesta annoksesta saat esim. kakkuvuoassa jäädytettävän isomman jäädykkeen