Mehevät silakkapihvit uunissa

4 annosta

600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
vähän musta- tai valkopippuria myllystä
noin 150 g maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa
tuoretta tai kuivattua yrttiä (esim. tilliä, persiljaa, basilikaa)

 

 

 

 


Peitä uunipelti leivinpaperilla. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla ja lado puolet niistä leivinpaperille. Nosta fileille nokare tuorejuustoa ja ripottele päälle valitsemasi tuorejuuston makuun sopivaa yrttiä.Nosta sopivankokoiset fileet pariksi päälle ja paina kevyesti, niin juusto leviää.

Kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Tarjoa peruna-palsternakkamuusin tai syksyn kasvisten kera. Viipaloi 2 porkkanaa ja 1 palsternakka. Huuhdo auki viilletty ½-1 purjo ja suikaloi se. Nosta kasvikset kasariin ja lisää vähän kiehuvaa vettä ja 1 rkl öljyä ja keitä kypsäksi. Lisää joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa sokeri- tai pakasteherneitä. Kaada vesi pois ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: Silakkapihvit maistuvat kylminäkin, joten niitä kannattaa tehdä aina iso annos kerrallaan.

Silakkapihvit muuntuvat maultaan moneksi täytteestä ja paistotavasta riippuen. Uunissa pihvit kypsyvät helposti, nopeasti ja ilman käryä. Ruisjauhoissa kiepsauttaen ja pannulla paistaen pinnasta tulee herkullisen rapea, mutta naapuritkin tietävät että meillä herkutellaan silakalla!

Silakkapihvien täytteeksi sopivat mm: tuoreet yrtit, kuullotettu silputtu sipuli tai purjo yksinään tai sieniin, omenaan tms. yhdistettynä, mätitahna munahakkelukseen ja/tai tilliin sekoitettuna, munahakkelus yrttisilpulla höystettynä, sinappi tai piparjuuritahna fileille sipaistuna tai tuorejuustolla jatkettuna, juustoraaste, pinaatti- tai rucolasilppu yksinään tai fetamuruihin ja/tai aurinkokuivattuun tomaattisilppuun yhdistettynä.