Östermalmin kauppahallin pankosilakat

600 g silakkafileitä
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa

 

Marinadi:
2 dl kuohukermaa
3 keltuaista
2 rkl sinappia

 

Leivitykseen:
180 g pankojauhoja
1 dl korppujauhoja

 

Paistamiseen:
kirkastettua voita

 

 

Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää silakkafileet joukkoon. Anna maustua kaksi on tuntia, mieluiten yön yli.

 

 

Nosta silakat siivilään valumaan marinadista. Sekoita pankojauhot ja korppujauho keskenään. Taita silakkafileet takaisin kalan muotoon ja pyöräytä jauhoseoksessa.

 

 

Paista miedolla lämmöllä kirkastetussa voissa kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. (Kirkastettu voi: sulata voita kattilassa ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Ota hellalta, kuori vaahto pinnalta ja anna seistä 10 minuuttia, kunnes hera on laskeutunut pohjalle.)

 

 

Tarjoa perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.