Paistettua siikaa, munaperunakakkua ja savuvoikastiketta

4 hengelle:

 

500 g siikafileetä

 

Kananmunaperunakakku

400 g (varhais)perunaa

2 keitettyä kananmunaa

50 g voita

30 g tilliä

1 tl suolaa

 

Pese perunat huolellisesti ja paahda niitä kuorineen uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Murskaa perunat ja keitetyt kananmunat haarukalla karkeaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi, hienonnettu tilli ja suola.

 

Painele seos tasaiseksi kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa painon alla. Leikkaa jäähtyneestä palkista mieleisesi muotoinen palikka ja lämmitä uunissa ennen tarjoilua.

 

Savuvoikastike

200 g sipulia

2 dl valkoviiniä

1 dl valkoviinietikkaa

150 g voita

1 tl suolaa

 

Hienonna sipulit ja keitä ne kypsäksi valkoviinissä ja etikassa 20 minuuttia.

 

Savusta voita savustuspöntössä teräsastiassa noin 4 minuuttia, jotta voi ottaa savunmakua. Soseuta pehmenneet sipulit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon savustettu voi ja suola.

 

Paista kuumalla pannulla siikafileet kirkastetussa voissa nahkapuolelta rapeaksi 3 minuutin ajan, käännä ja anna kypsyä miedommalla toiselta puolelta noin minuutin, jotta kala jää sisältä meheväksi. Tarjoile heti kananmunaperunan, savuvoikastikkeen ja kauden kasvisten kera.

 

Kirkastettu voi: sulata voi liedellä kattilassa tai astiassa mikrossa. Odota että voisula kerrostuu. Kirkas voi jää pinnalle otettavaksi talteen.