4 annosta
1 (n. 350 g) kurkku
0,5 tl suolaa
2 rkl etikkaa
500 g ahven- tai kuhafileitä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl ruokakermaa
(1 dl vettä)
1 dl tilliä ja/tai ruohosipulia
Paistamiseen voita tai pullomargariinia
Leikkaa kurkku tulitikkumaisiksi suikaleiksi tai raasta kurkku karkealla terällä. Lisää suola ja etikka. Anna maustua n. 15 min. Leikkaa ahven- tai kuhafileiden leveämmästä päästä keskeltä pois ruotorivi. Kuumenna rasva pannulla kauniin ruskeaksi. Paista kalafileet tai kalapalat kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi (tarvittaessa useammassa erässä).
Mausta kalat. Siirrä ne pannulta pois. Pese pannu. Ruskista rasva ja kaada kurkkuseos liemineen pannulle. Paista kunnes neste haihtuu ja väri muuttuu maustekurkun väriseksi. Lisää kalat kurkkuseoksen päälle. Kaada ruokakerma ja tarvittaessa vettä pannulle. Keitä hiljalleen muutama minuutti. Tarkista suola. Lisää hienonnettu yrtti.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai kasvisten kanssa.