Panko-ahvenfileet ja punajuurisalaatti

600 g ahvenfileitä
suolaa ja mustapippuria
pankojauhoja
kirkastettua voita tai öljyä paistamiseen
yrttejä ja salaatteja koristeluun

 

Mausta ruodottomaksi leikatut ahvenfileet suolalla ja pippurilla ja pyörittele pankojauhoissa.

 

Paista rapeiksi kirkastetussa voissa.

 

Tarjoa punajuurisalaatin ja currymajoneesin kera. Koristele yrteillä.

 

Punajuurisalaatti:

 

500 g punajuuria
2 dl herkkusieniä tai osterivinokkaita
3 rkl pikkelsisipulia (kts. ohje alla)

 

Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä, anna jäähtyä ja kuori.

 

Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

 

Sekoita joukkoon pikkelsisipuli ja ohueksi viipaloidut sienet.

 

Pikkelsisipuli:

 

1 punasipuli
1 dl valkoviini- ja sherryetikkaa
3 rkl sokeria
3 rkl rypsiöljyä

 

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.

 

Sekoita loput ainekset yhteen kulhossa ja laita sipulit etikkaan maustumaan yön yli.

 

Currymajoneesi:

 

1 dl majoneesia
2 tl curryjauhetta
1 rkl karkeaa Dijonin sinappia
2 rkl omenamehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta

 

Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Ohenna tarvittaessa omenamehulla.