Pannusiika ja salottipikkelsi

4 suomustettua pannusiikaa
suolaa
valkopippuria
1 dl kokojyvävehnäjauhoja
4 rkl rypsiöljyä
4 rkl voita
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
viimeistelyyn tuoretta rakuunaa tai kirveliä
paahdettua sipulia (raksuvaa hodarikamaa)
salottipikkelsiä (kts. ohje alla)

 

Mausta kalat suolalla ja valkopippurilla. Pyyhkäise kuivaksi talouspaperilla ja pyöräytä kauttaaltaan jauhoissa. Taputtele ylimääräiset jauhot pois.

 

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja voi. Anna ruskistua.

 

Paista siiat miedolla lämmöllä rapeiksi molemmin puolin.

 

Lisää lopuksi joukkoon rouhitut pistaasit, yrtit ja viimeisenä rapea sipuli.

Tarjoa salottipikkelsin kanssa.

 

Salottipikkelsi:

 

500 g banaanisalottisipulia
4 dl vettä
4 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 rkl suolaa
2 tl sinapinsiemeniä

Kuori sipulit ja pilko ohuiksi renkaiksi.

 

Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

 

Ylimääräisen pikkelsin voit säilöä kannelliseen rasiaan. Säilytä jääkaapissa.