Pekoni-ruisleipäsilakat

1 kg silakkafileitä
suolaa ja mustapippuria
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolikas puntti tilliä hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
100 g pekonia pieniksi kuutioiksi pilkottuna
100 g ruisleipää pieniksi kuutioksi pilkottuna
5 dl kermaa

 

 

Leikkaa silakoista selkäevä pois saksilla. Mausta silakkafileet suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon valkosipulimurska, tillisilppu ja sitruunamehu.

 

 

Taita fileet kiinni kalan muotoon ja asettele silakat selkäpuoli ylöspäin uunivuokaan.

 

 

Ripottele pinnalle pekoni, ruisleipä ja kaada lopuksi kerma päälle.

 

 

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

 

 

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.