Pestoahvenrullat perunapedillä

4:lle

8 pientä ahvenfileetä (n. 400 g)

0,5 dl pestokastiketta

ripaus valkopippuria

1 pss (400 g) pakastettuja valkosipuliperunoita tai perunasipulisekoitusta

0,5 tl yrtti-pippuriseosta

1 dl maitoa

1 dl ruokakermaa

n. 1 dl juustoraastetta


Levitä perunat voideltuun noin litran vetoiseen vuokaan, ripottele yrtti-pippuriseos perunoille ja kaada maito ja kerma päälle. Laita 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Levitä ahvenfileet työlaudalle ja leikkaa ne ruodottomiksi. Sivele pestokastiketta fileille ja ripauta hiukan valkopippuria joka fileelle. Kääri fileet rullalle ja nosta uunivuokaan perunoiden päälle niin, että sauma jää alapuolelle. Tiputtele loppu pestokastike kalarullien väliin. Ripottele juusto kalarullille ja jatka kypsentämistä noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä ja kalat sekä perunat ovat kypsyneet. Jos perunat tarvitsevat lisää nestettä paiston aikana, lisää maitoa tai kermaa.