Rapukeitto

Upea rapukeitto syntyy perinteisesti rapujuhlien roippeista.

 


30 ravun panssarit ja kuoret

2 isoa sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

¼ fenkolia

2 tankoa varsiselleriä

100 g voita

2 laakerinlehteä

2 tähtianista
4 tomaattia lohkottuna

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 l kala- tai kanalientä

4 cl jaloviinaa tai konjakkia

4 oksaa timjamia

tillinoksia ja persiljanvarsia

ripaus cayennepippuria

4 dl kuohukermaa

 

Kuivaa ravunkuoria 120-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
 

Varaa liemen keittämiseen riittävän suuri kattila. Paloittele kaikki vihannekset peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja kuullota voissa yhdessä ravunkuorten, laakerinlehtien, tähtianiksen ja lohkottujen tomaattien kanssa.

 

Lisää joukkoon viini, kalaliemi ja jaloviina. Anna kiehua hiljalleen noin tunti. Lisää joukkoon yrtit, mausta cayennepippurilla ja anna hautua vielä puoli tuntia.

 

Siivilöi ja suurusta maissitärkkelyksellä. Lisää lopuksi joukkoon kuohukerma. Aja kuohkeaksi tehosekoittimella.