Rapumaiset tomaattisilakat

10-12 annosta noutopöydässä

600 g silakkafileitä

1-2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1½-2 dl hienonnettua tilliä

n. 3 dl tomaattimehua

(2-3 valkosipulinkynttä)


Ripottele uunivuoan pohjalle noin puolet tillisilpusta. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla ja kietaise ne rullalle lihapuoli ulospäin ja lado vuokaan. Ripottele joukkoon loput tillistä.

 

Kaada päälle tomaattimehu. Ravistele lientä silakkarullien väliin. Jos olet valkosipulin ystävä, puserra kynnet tomaattimehun joukkoon.

 

Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia. Anna silakoiden vetäytyä ja maustua kylmässä seuraavaan päivään. Voit valmistaa silakat 2-3 päivääkin ennen juhlia, kunhan jäähdytät ne nopeasti ja säilytät kylmässä (+1- +3 astetta).

 

Rapumaiset tomaattisilakkarullat ovat kylmänä herkullista ja edullista tarjottavaa juhlien noutopöydässä.