Sateenkaaripasta

600 g kalafilettä, esim. ahventa, kuhaa, siikaa

suolaa

8 viipaletta kylmäsavustettua kirjolohta

n. 300 g kiehautettuja kasviksia, esim. vihreitä papuja, porkkanoita, purjoa, palsternakkaa, kesäkurpitsaa

 

Kastike:

½ tlk (n. 200 g) valmista pastakastiketta

1 tlk (n. 400 g) tomaattilohkoja tai -murskaa

basilikaa

 

Pinnalle:

4-5 rkl parmesaania tai muuta vahvan makuista juustoraastetta

 


Laita annospaloiksi leikatut kalapalat öljyllä voideltuun uunivuokaan ja mausta suolalla. Levitä kylmäsavuviipaleet palojen päälle. Asettele palojen viereen paloitellut ja kasvikset. Pakastekasvikset voit käyttää sellaisenaan.

 

Kuumenna kastikkeen ainekset kattilassa ja mausta basilikalla. Kaada kastike vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin 40 minuutin ajan. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.