Savukalamousse

n. 200 g lämminsavustettua kalaa (esim. silakkaa, siikaa, kirjolohta)
120 g (1 prk) smetanaa (tai ranskankermaa)
3 rkl majoneesia
0,5 dl kevätsipulia
2 rkl kapriksenmarjoja
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl tuoretta tilliä
mustapippuria myllystä (hienoa merisuolaa)


Perkaa savukala ruodottomaksi. Valmista kastike sekoittamalla keskenään smetana, majoneesi, hienonnettu kevätsipuli, tilli ja kapriksenmarjat sekä mausteet. Lisää kala kastikkeen joukkoon ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna moussen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Savukalamoussea voi tarjoilla esimerkiksi levitteenä, uuniperunan täytteenä tai salaatin lisukkeena.

Voit myös valmistaa savukalamoussesta helpon alkuruoan:

Liota hapankorppuja muutaman sekunnin ajan haaleassa kalaliemessä ja lado ne työlaudalle vierekkäin. Peitä hapankorput tuorekelmulla ja anna niiden vetäytyä noin 15 minuuttia. Levitä savukalamoussea hapankorpuille ja kääri ne rullalle. Lado hapankorppurullat astiaan saumapuoli alaspäin ja anna maustua kylmässä kelmulla peitettynä vähintään puoli tuntia. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera. Hapankorppurullat voi leikata myös cocktailpaloiksi noutopöytään.