Savusiikamunakas

Varaa kaikki ainekset valmiiksi kunnon tv-show’n tapaan. Jos käytössäsi on uuni ja uuninkestävä paistinpannu, viimeistele munakas uunin grillivastuksen alla italialaiseen frittata-tyyliin: se on lopputuloksen kannalta merkittävä temppu.

 


6 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

1 tl suolaa

rypsiöljyä paistamiseen

300 g kypsää savusiikaa (tai muuta savuisaa kalaa) isoina lohkoina

3 kypsää perunaa pilkottuna

100 g babypinaattia

puolikas puntti ryöpättyä vihreää parsaa

kantarelleja tai osterivinokkaita paistettuna

kourallinen yrttejä

1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

0,5 rkl valkoviinietikkaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita munat, kuohukerma ja suola sauvasekoittimella.

 

Kuumenna paistinpannu ja lisää öljyä. Kaada munakasmassa pannulle. Riko hyytyvä munaseos muutamasta kohdasta ja lisää päälle tasaiseksi kerrokseksi savusiika, perunat, babypinaatti, pilkotut parsat ja paistetut sienet ja tuikkaa paistinpannu uunin grillivastuksen alle. Paahda hetken niin että pinta ruskistuu hieman.
 

Viimeistele vinegrettillä (öljy-etikkaseos) maustetuilla yrteillä.