Sienien alle piilotetut kalafileet

4:lle

500 g kalafileitä (ahventa, kuhaa, kirjolohta, silakoita)

½ tl suolaa

1 l kantarelleja tai orakkaita tai 2 rasiaa herkkusieniä

1 pieni purjo

2 rkl öljyä

½-1 tl suolaa

vähän musta- tai valkopippuria

1-1½ dl silputtua kirveliä tai tilliä

2 dl ruokakermaa


Puhdista sienet ja leikkaa ne paloiksi. Jätä pienet kokonaisiksi. Huuhdo auki viilletty purjo ja leikkaa se viipaleiksi.

Jos sienet ovat hyvin kosteita, paahda niitä pannulla hetken aikaa yksinään, kunnes osa nesteestä on haihtunut. Lisää pannuun sen jälkeen rasva ja purjosilppu ja kuullota noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon puolet yrteistä.

Voitele uunivuoka ja nosta kalafileet pohjalle. Suolaa ja pippuroi. Ripottele päälle loput tillistä tai kirvelistä ja sieni-purjoseos. Liruttele päälle kerma.

Peitä vuoka foliolla tai paistokelmulla ja kypsennä noin 180 asteessa uunin keskiosassa 15-25 minuuttia kalafileiden paksuudesta riippuen. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä pieniä punajuuria ja etikalla ja sokerilla maustettuja kurkkuviipaleita.

Jos et halua kytkeä uunia päälle, hauduta ruoka miedolla lämmöllä paistinpannussa kannella peitettynä.