Resepti

Siikaa soija-sakekastikkeessa

2 kokonaista keskikokoista siikaa
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl miriniä
1 rkl ruskeaa sokeria
2 dl sakea
1,5 dl vettä
2 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
1 purjon valkoiset osat pilkottuna

 

Poista kaloista suomut. Leikkaa kalojen pintoihin pari viiltoa molemmin puolin.

 

Mittaa leveälle paistinpannulle soijakastike, mirin, sokeri, sake, vesi ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi.

 

Asettele kalat ja pilkottu purjo pannulle, pienennä lämpöä ja peitä kannella. Anna kypsyä 6-7 minuuttia.

 

Poista kansi ja lisää lämpöä. Valele kalaa kastikkeella, ja anna kastikkeen sakeutua muutaman minuutin ajan.

 

Tarjoa kala riisin kera.

  • Pääruoka