Resepti

Siikatartar

400 g graavisiikaa
tuoretta tilliä
kevätsipulia
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviiniä
1 rkl vaaleaa balsamicoa tai valkoviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl juoksevaa hunajaa (tai ripaus sokeria)


Leikkaa graavisiika nahattomaksi fileeksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli ja kevätsipuli ja lisää yrtit siikakuutioiden joukkoon. Valmista maustekastike sekoittamalla loput ainekset keskenään. Kaada maustekastike siikakuutioiden päälle ja anna maustua muutama tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoile siikatartar paahdetun mallasleivän, keitetyn kananmunan ja punasipulin kera. Siianmäti sopii myös erittäin hyvin siikatartarin lisukkeeksi.

  • Alkuruoka