Silakat sardiinien tapaan

n. 500 g pieniä silakkafileitä

1-1,5 tl suolaa

1,5 tl kirveliä

0,5 tl mustapippurirouhetta

1 sipuli

4-6 valkosipulinkynttä

3 laakerinlehteä

1 dl kuivaa valkoviiniä

1,25 dl (kylmäpuristettua) öljyä


 

Lado silakat työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Sekoita suola, pippuri ja kirveli esim. lasissa sekaisin ja jaa mausteseos kalafileille.

 

Silppua sipuli pieneksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Ripottele puolet sipulisilpusta uunivuoan pohjalle. Taita silakat kalanmuotoon ja lado ne sipulisilpulle vieriviereen selkäevä ylöspäin, vähän kyljellään. Työnnä valkosipuliviipaleet silakoiden väliin, samoin kuin laakerinlehdet. Kaada kaloille ensin viini ja sitten öljy.

 

Paista ilman kantta 175-asteisessa uunissa n. 50 min. Jäähdytä ja vie kylmään. Tarjoa hyvin viilennettynä, mielellään seuraavana päivänä. Tarjoa patongin tai paahdetun ruisleivän kanssa.