Silakkaa perulaisittain

400 g nahattomia silakkafileitä

 

Silakkafileiden marinointiliemi:

0,5 dl oliiviöljyä
5 rkl valkoviinietikkaa
2 limen mehu
kourallinen lehtipersiljaa
1-2 valkosipulin kynttä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä chili

 

Marinoitu punasipuli:

3 kpl punasipulia
0,5 dl vettä
0,5 dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria
hienoa merisuolaa


Hienonna paprika, chili, valkosipuli ja persilja. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada marinadi nahattomien silakkafileiden päälle. Anna silakoiden maustua kylmässä muutaman tunnin ajan. Tarjoa marinoidun punasipulin kera vihreältä salaatinlehdeltä.

 

Marinoitu punasipuli:

Kuori punasipulit ja suikaloi ohuiksi. Keitä aineksista liemi ja kaada lämmin liemi punasipulisiivujen päälle. Jäähdytä ja anna maustua kylmässä yön yli. Tarkista maku.