Silakkapihvit Claus Meyerin tapaan

Näitä tai ainakin näitä muistuttavia silakkapihvejä tehtaili jossakin ruokaohjelmassaan pohjoismaisen ruokavallankumouksen airut Claus Meyer, ruokakirjailija, saarnamies, bisnesnero ja Kööpenhaminan Noman perustaja.

 

kokojyvävehnäjauhoja 600 g

silakkafileitä

suolaa ja mustapippuria myllystä

5 rkl karkeaa Dijonin sinappia

1 ruukku lehtipersiljaa

3 rkl rypsiöljyä ja 2 rkl voita paistamiseen

 

Aseta leivinpaperiarkki pöydälle ja ripottele päälle ohuelti kokojyvävehnäjauhoja. Lado silakkafileet paperille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja mustapippurilla

 

Levitä sinappi fileiden pinnalle ja ripottele päälle hienonnettua lehtipersiljaa. Taita fileet puoliksi pyrstöä kohden.

 

Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy sekä voi ja paista fileet rapeiksi.