Sillijäädyke

Helppo ja maukas alkupala ja uusien perunoiden kaveri.

 

1 pieni (puna)sipuli

vajaa 1 dl silliä pieneksi kuutioituna

n. 2 tl sillilientä

100 g tuorejuustoa

1 dl kuohu- tai vispikermaa

0,5 dl ruohosipuli tai tillisilppua

ripaus mustapippurirouhetta

ripaus sokeria

(2 cl votkaa)

 

Koristeluun: kaprista, tilliä ja sitruunaviipaleita

 

Silppua (puna)sipuli ja silli pieneksi. Sekoita tuorejuustoon silliliemi sekä  sipuli- ja sillikuutiot. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita kalaseokseen ruohosipulin, mustapippurin, sokerin ja votkan kanssa.

 

Vuoraa neljä annosvuokaa (esim. kahvikuppia) tuorekelmulla ja jaa seos kuppeihin. Peitä kelmulla ja jäädytä vähintään 4 tuntia. Ota noin 10 minuuttia enne tarjoilua pakkasesta, kumoa tarjolle ja koristele kapriksilla, tillillä ja sitruunalla. Kaksinkertaisesta annoksesta saat esim. kakkuvuoassa jäädytettävän isomman jäädykkeen.