Sinappiset uunisilakat

500 g silakkafileitä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl voita vuoan voiteluun

 

Marinadi:
1 sipuli
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku tilliä
2 rkl kokojyväsinappia
2 rkl Dijonin sinappia
1 rkl korppujauhoja
1 rkl sinapinsiemeniä
1 dl crème fraîchea
1 dl majoneesia
1 dl kuohukermaa

Leikkaa saksilla selkäevät pois silakoista. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Voitele vuoka.

Tee marinadi: hienonna sipuli, ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki marinadin raaka-aineet yhteen.

Laita silakkafileet marinadiin. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Kuumenna uuni 175-asteiseksi ja kääri silakkafileet rulliksi voideltuun uunivuokaan. Kaada loput marinadista kalojen päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.

Paista 20-25 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä ja pinta on kauniisti ruskistunut.

Tarjoa kuumana tai kylmänä vaikkapa ruisleivän päällä.