Sinappisilakat

1 kg silakkafileitä

 

Mausteliemi:

2,5 dl väkiviinaetikkaa
2,5 dl sokeria
8 dl vettä
1,5 rkl merisuolaa

 

Sinappikastike:

2 dl kotimaista väkevää sinappia
1 dl sokeria
3 keltuaista
0,5 dl valkoviinietikkaa
4 g suolaa
1 dl appelsiinimehua
2 dl öljyä
1 tl Worcestershire-kastiketta
0,5 dl tillisilppua

 

Sekoita mausteliemen ainekset keskenään, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Laita silakat liemeen maustumaan yön yli.

 

Valmista kastike majoneesin tapaan: Sekoita kaikki ainekset öljyä ja appelsiinimehua lukuun ottamatta keskenään. Sekoita voimakkaasti ja kaada öljy joukkoon ohuena nauhana. Ohenna lopuksi appelsiinimehulla. Kastikkeen tulee olla sakeaa koska silakoista tuleva neste ohentaa kastiketta joka tapauksessa.

 

Ota silakat mausteliemiestä ja laita valumaan lävikköön vartiksi. Sekoita valutetut silakat sinappikastikkeen joukkoon ja anna maustua yön yli.