Sitruunakampelaa foliossa

4 annosta

n. 600 g kampelafileitä

0,5 tl suolaa

0,25 tl rouhittua mustapippuria

n. 200 g varhaiskaalia

2 porkkanaa

2–3 sipulia

1 sitruuna

2 valkosipulinkynttä

n. 0,5 dl mustia oliiveja viipaleina

n. 0,5 dl vihreitä oliiveja viipaleina

2–3 rkl kapriksia

n. 1 rkl öljyä

mustapippurirouhetta

alumiinifoliota


Levitä kalafileet leikkuulaudalle ja ripottele niille suola ja pippuri. Suikaloi kaali, porkkanat ja sipulit. Leikkaa foliosta neljä isoa palaa ja taita ne kaksinkerroin. Jaa kasvissuikaleet folioille. Jätä sipulista hiukan kalojen pinnalle laitetavaksi.

Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Viipaloi sitruuna ja laita kasvisten päälle 1–2 sitruunaviipaletta. Rullaa kampelafileet rulliksi ja jaa ne sitruunaviipaleiden päälle. Viipaloi valkosipulit. Ripottele kampelarullille valkosipulit, loppu sipuli, kaprikset ja oliivit. Lorauta päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiukan mustapippuria.

Sulje foliot nyyteiksi ja nosta grilliin. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jos et omista grilliä, laita nyytituunipannulle ja kypsennä 150 asteessa 15-20 minuuttia.

Lisäkkeenä maistuvat keitetyt tai grillissä haudutetut perunat.