Soija-seesami-kirjolohi ja kurkku-seesamisalaattia

350 g ruodotonta kirjolohifileetä

 

Kastike:

 

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 salottisipuli
0,5 dl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limemehua + limen raastettu kuori

 

Lisäksi:

 

lämmön kestävä muovipussi (Minigrip tai vastaava).
puolikas tuore kurkku
1 salaattisipuli
mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä

 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Ota kastikkeesta 2 rkl erilleen viimeistelyä varten. Sulje kirjolohifilee lopun kastikkeen kanssa lämmönkestävään muovipussiin.

 

Varaa kalan määrään sopivan kokoinen kattila ja täytä puolilleen vedellä. Kuumenna vesi 45-asteiseksi ja laita kala pussissa veteen kypsymään. Sulje pussi vasta kun tuote on vedessä, jotta ilma saadaan pois haittaamasta lämmön siirtymistä. Kiinnitä pussin reuna kattilaan pyykkipojalla. Käännä lämpö mahdollisimman pienelle, pyri säilyttämään lämpötila mahdollisimman lähellä lähtölämpötilaa.

 

Kypsennä kalaa noin 30 minuuttia. Poista pussi vedestä ja anna vetäytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen avaamista.

 

Leikkaa kurkut ja salaattisipuli ohuiksi viipaleiksi ja mausta aiemmin varatulla kastikkeella.

 

Poista kala pussista ja kuivaa pinta paperilla. Paista kalan pinta nopeasti kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa 4–5 sekuntia per puoli tai kärvennä pinta kaasupolttimella.

 

Lohko kala reiluiksi paloiksi esille laitettaessa ja viimeistele kurkku- ja sipulisiivuilla.