Sriracha-lohi

KLKolmossivu. 30 minuutin resepti. Shirachauunilohi

600 g ruodotonta lohta tai kirjolohta
4 rkl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl srirachaa
1 rkl seesaminsiemeniä
ruohosipulia hienonnettuna (myös korianteri, thaibasilika tai kevätsipuli ajaa asian)

 

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita lohi vuokaan nahkapuoli alaspäin.

 

Sekoita kaikki muut ainekset kulhossa ruohosipulia lukuun ottamatta. Kaada mausteseos kalan pinnalle.

 

Kypsennä kalaa noin 10-15 minuuttia ja valele pintaa kastikkeella pari kolme kertaa kypsennyksen aikana. Kala kypsyy nopeasti ja on valmista, kun lihan rakenne on mehevän lohkeavaa.

 

Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla tai muilla yrteillä.

 

Tarjoa salaatin kera.