Teriyaki-soijamarinoituja lohivartaita

4 annosta

n. 600 g lohi- tai kirjolohifileetä

4 rkl teriyakisoija- tai osterikastiketta

3 rkl limetin tai sitruunan mehua

(1-2 tl raastettua inkivääriä)

vähän öljyä

8 puista grillitikkua

 


Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala noin 2½ cm:n viipaleiksi ja viipaleet edelleen 2½ cm:n paksuiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet kuutioiksi. Nosta kalapalat kulhoon ja lisää joukkoon teriyakisoijakastike (makea soijakastike), sitruunamehu ja inkivääriraaste tai vähän jauhettua inkivääriä, kääntele ja anna marinoitua 15-30 minuuttia.

Pujottele kalapalat puutikkuihin. Sipaise paistinpannuun tai grillausalustaan vähän öljyä kiinnitarttumisen estämiseksi. Grillaa ulkorillissä, uunin grillivastuksen alla tai paista pannulla 2-4 minuuttia käännellen. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja saa olla sisältä vähän läpikuultava.

Tarjoa lisukkeeksi höyrytettyä kiinan- tai varhaiskaalia ja melonisalsaa.

Melonisalsa

4 dl pieneksi kuutioitua melonia (gallia-, verkko- vesi- tms.)

1½ dl silputtua nippu- tai kevätsipulia

pala tuoretta chiliä silputtunatai maun mukaan chilijauhetta

2-3 rkl sitruunamehua

2-3 rkl öljyä

ripaus suolaa

2-3 rkl silputtua tuoretta korianteria tai persiljaa

Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta lisää korianteria ja chiliä aluksi varovasti. Maistele.

Anna maustua kylmässä hetki ennen ruokailua.