4 annosta
n. 600 g lohi- tai kirjolohifileetä
4 rkl teriyakisoija- tai osterikastiketta
3 rkl limetin tai sitruunan mehua
(1-2 tl raastettua inkivääriä)
vähän öljyä
8 puista grillitikkua
Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala noin 2½ cm:n viipaleiksi ja viipaleet edelleen 2½ cm:n paksuiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet kuutioiksi. Nosta kalapalat kulhoon ja lisää joukkoon teriyakisoijakastike (makea soijakastike), sitruunamehu ja inkivääriraaste tai vähän jauhettua inkivääriä, kääntele ja anna marinoitua 15-30 minuuttia.
Pujottele kalapalat puutikkuihin. Sipaise paistinpannuun tai grillausalustaan vähän öljyä kiinnitarttumisen estämiseksi. Grillaa ulkorillissä, uunin grillivastuksen alla tai paista pannulla 2-4 minuuttia käännellen. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja saa olla sisältä vähän läpikuultava.
Tarjoa lisukkeeksi höyrytettyä kiinan- tai varhaiskaalia ja melonisalsaa.
Melonisalsa:
4 dl pieneksi kuutioitua melonia (gallia-, verkko- vesi- tms.)
1½ dl silputtua nippu- tai kevätsipulia
pala tuoretta chiliä silputtuna tai maun mukaan chilijauhetta
2-3 rkl sitruunamehua
2-3 rkl öljyä
ripaus suolaa
2-3 rkl silputtua tuoretta korianteria tai persiljaa
Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta lisää korianteria ja chiliä aluksi varovasti. Maistele. Anna maustua kylmässä hetki ennen ruokailua.