4:lle
400-500 g silakkafileitä
2-3 rkl taco-, salsa- tai mietoa chilikastiketta
100 g maustamatonta tai esim. tacomaustettua tuorejuustoa
2 dl maissihiutaleita
1 dl juustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
0,25 tl suolaa
VENEPERUNAT
4-6 perunaa
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl jauhettua valkopippuria
(ripaus chiliä)
0,5 tl suola
Aloita ruoan valmistus perunoista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat hyvin ja halkaise ne. Leikkaa perunan puolikkaat puoliksi tai kolmeen osaan pitkittäin, jolloin saat veneen mallisia paloja. Levitä perunaveneet pellille leivinpaperin päälle. Sekoita mausteet öljyn joukkoon ja levitä seos leivinsiveltimellä perunoille. Paista perunoita yksinään n. 10-15 minuuttia uunissa.
Valmista sillä aikaa silakkapihvit. Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Sekoita maustekastiketta makusi mukaan tuorejuuston joukkoon ja jaa juusto pieniä nokareina silakkafileille. Nosta juustottomat fileet nahkapuoli ylöspäin kansiksi juustofileille. Murskaa maissihiutaleet kourassasi. Sekoita kulhossa juustoraaste, paprikajauhe, chili ja suola maissihiutalemurskan kanssa.
Ota perunapelti uunista ja siirrä perunat pellin toiseen reunaan. Nosta silakkapihvit perunoiden seuraksi pellille. Ripottele juustoraasteseos pihveille. Paista silakkapihvejä ja perunoita n. 15 min, kunnes perunat ja pihvit ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Vinkki: Jos kaipaat kastiketta ruoalle, saat sitä helposti sekoittamalla kermaviilin joukkoon sitä maustekastiketta, jolla maustoit pihvien väliin tulleen tuorejuuston. Tai käytä valmiiksi chilillä ja tomaatilla maustettua ranskankermaa, jota voi ohentaa maidolla tai sitruunamehulla.