Thai-silakat

800 g silakkafileitä
noin 1 tl suolaa
1 limetin mehu
2 tl kalakastiketta
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 dl kookosmaitoa
3 rkl makeaa chilikastiketta (tai 2 rkl srirachaa, jos tykkäät tulisemmasta)
3 rkl silputtua basilikaa tai thai-basilikaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 dl tuoretta korianteria silputtuna

Mausta silakkafileet suolalla ja levitä ne laakeaan uunivuokaan. Purista limetistä mehu ja kaada kaloille. Ripottele päälle kalakastike ja inkivääri. Anna marinoitua viileässä puolisen tuntia. Sekoita välillä.

 

Sekoita kookosmaidon joukkoon chilikastike, basilika ja valkosipuli. Kaada kookosmaito vuokaan kalojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Koristele tuoreella korianterilla ja limelohkoilla. Tarjoa jasmiiniriisin kera.