Tuliset kalapullat

4:lle

 

500 g hauki- tai pakastekalafileetä
2-3 rkl punaista thaicurrytahnaa
1 muna
1 rkl soija- tai kalakastiketta
2 rkl limen tai sitruunan mehua
2 tl perunajauhoja
1 dl pakastepapuja ½ cm:n paloina

 

kypsennysliemi

1 tlk kookosmaitoa
3-4 dl kalalientä tai vettä

 


 

Hienonna paloiteltu kala monitoimikoneessa. Lisää muut aineet paitsi pavut ja surauta tasaiseksi. Sekoita papupalat murekemassan joukkoon lusikalla.

 

Pyöritä massasta kostutetuin käsin 14-16 pyörykkää. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kypsennä pyörykät kahdessa – kolmessa erässä noin 5 minuuttia kerrallaan.

 

Tarjoa lisäkkeeksi vihreitä papuja, riisiviljaseosta tai nuudeleita ja tulista makeaa chilikastiketta.

 

Vinkki: Valmista kalapullien keitinliemestä seuraavana päivänä maukas keitto. Mausta liemi currytahnalla ja lisää joukkoon kypsymään esim. kesäkurpitsa-, paprika- ja retikkasuikaleita sekä lopuksi tomaattilohkoja.