Resepti

Uunisilakat anjoviskastikkeessa

500 g silakkafileitä
2 tl suolaa
1 rkl voita vuoan voiteluun

 

Kastike:
puolikas ruukku tuoretta tilliä
2 rkl tomaattipyreetä
1 purkki anjoviksia liemineen
2 dl tomaattimurskaa
0,5 tl kuminaa
2 rkl sulatettua voita
ripaus sokeria ja mustapippuria

 

Lisäksi:
kirsikkatomaatteja
tillisilppua
näkkileipää
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa saksilla pois selkäevät silakkafileistä. Mausta fileet suolalla ja voitele uunivuoka.
Tee kastike: hienonna tilli ja sekoita muiden kastikeainesten kanssa yhteen.
Pyörittele silakkafileet kastikkeessa, kääri rullalle ja asettele voideltuun uunivuokaan. Levitä loput kastikkeesta kalojen pinnalle.
Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja kalat ovat kypsiä.
Viimeistele lohkotuilla kirsikkatomaateilla ja tillillä. Tarjoa näkkileivän kanssa.

  • Pääruoka