Välimeren siikaa

2-4 kpl siikafileetä (nahaton ja ruodoton filee, noin 150 g/ ruokailija)

hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 kevätsipulin vartta
1 punainen paprika
2 luumutomaattia
1 dl kalamata-oliiveja
4 oksaa tuoretta timjamia
sitruunan mehua
oliiviöljyä


Pese vihannekset ja leikkaa ne suupaloiksi. Leikkaa oliivit puoliksi. Levittele
vihannekset ja oliivit uunivuokaan ja mausta oliiviöljyllä suolalla ja
pippurilla. Laita timjaminoksia päällimmäiseksi. Paahda vihanneksia 180
°C-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Asettele kalafileet paahdettujen
vihannesten päälle. Mausta kalan pinta sitruunan mehulla, suolalla ja
pippurilla. Kypsennä siikaa vihannespedillä 180 °C-asteisessa uunissa noin 5
minuuttia. Valmista kastike sekoittamalla 0,5 dl oliiviöljyä ja sitruunan
mehua, mausteiksi suolaa ja pippuria. Tarjoile siian lisukkeena
oliiviöljykastiketta ja esimerkiksi keitettyjä linssejä.