Värikäs silakkakeitto

(4:lle)

1 l kalalientä fondista tai kuutiosta
puolikas purjo
2-3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
4-5 perunaa
1,5 dl pakastemaissinjyviä
1 punainen paprika
puolikas tai kokonainen chili
puolikas fenkoli
n. 70 g pakastettua tai kourallinen tuoretta pinaattia
ripaus suolaa
400 g silakkafileitä

(persiljaa tai vähän korianteria)

 


Esikäsittele kasvikset. Kuutioi perunat, leikkaa porkkanat ja purjo viipaleiksi. Kuutioi fenkoli ja paprika. Silppua valkosipuli ja chili, josta siemenet ja kanta on poistettu.

 

Lisää porkkanat ja perunat kiehuvaan kalaliemeen ja anna kypsyä n. 5 minuuttia. Lisää sen jälkeen purjo, paprika, chili ja fenkoli ja hetken kuluttua pakastemaissi ja pinaatti.

 

Leikkaa silakkafileet saksilla muutamaan osaan ja lisää ne keittoon runsaan 5 minuutin kuluttua. Silakka kypsyy hetkessä, joten hauduta vain lyhyt aika miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää joukkoon lopuksi hienonnettua persiljaa tai vähän korianteria. Tarjoa keiton seuraksi ruisleipää. Silakan asemesta voit käyttää muuta kalaa.