Kaikkien aikojen ensimmäinen
Seafood Chef -kilpailu
järjestetään perjantaina
13.3.2020
Gastro Helsinki 2020 -tapahtumassa
Helsingin Messukeskuksessa.

 

Kilpailun järjestävät Food Camp Finland Oy ja Pro Kala ry yhdessä kumppaneidensa kanssa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet, ammatikseen ruokaa valmistavat kokit tai keittiömestarit, jotka ovat Suomen kansalaisia. Kilpailukieli on suomi.

 

Seafood Chef -kilpailun tavoitteena on parantaa ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyräisten erinomaisuudesta raaka-aineena. Kilpailulla halutaan myös tuoda esille huippuraaka-aineita ja välineitä sekä kannustaa ammattikokkeja kalan- ja äyriäisten käsittelyyn entistä enemmän.

 

Esikarsinta alkaa 1.11.2019 ja päättyy 19.1.2020. Karsintatuomaristo valitsee suoraan finaaliin neljä kilpailijaa annoskuvan ja reseptin perusteella. Finaalissa 13.3.2020 valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos sekä alkuruoka.

 

Lisätietoja kilpailusta antaa:
Maarit Kivilahti
Projektijohtaja
maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi
050 4144 267

Kilpailun säännöt

1. Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestävät ProKala ry ja Food Camp Finland Oy yhdessä kilpailun kumppaneiden kanssa.

 

2. Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet, ammatikseen ruokaa valmistavat kokit tai keittiömestarit.

 

3. Tuomarointi

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.

 

4. Kilpailuaika

Kilpailu on kaksiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Hakuaika päättyy 19.1.2020. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee neljä kilpailijaa suoraan finaaliin ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä viimeistään 24.1.2020.

 

5. Kilpailupaikka

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki -ammattilaistapahtumassa perjantaina 13.3.2020.

 

6. Karsinta, semifinaali ja finaali

 

Karsinta ja ennakkotehtävä

Seafood Chef 2020 -kilpailun ennakkotehtävässä hakijan tulee lähettää suunnittelemansa resepti ja annoskuva viimeistään 19.1.2020 kello 24 mennessä Seafood Chef 2020 -nettisivuston (seafoodchef.fi) kilpailulomakkeella. Ennakkotehtävänä on suunnitella lämmin pääruoka-annos, jossa pääraaka-aineena on käytetty kalaa ja/tai äyriäisiä. Reseptissä ja kuvassa pitää ilmetä, pääraaka-aine, lisäke ja kastike. Ennakkotehtävässä lautanen on vapaavalintainen. Annos tulee kuvata lautasella, joissa ei ole yrityksen logoja tai muita tunnisteita. Reseptit tulee olla laskettuna 10 hengelle. Resepteissä tulee käydä ilmi kaikki tarvittavat raaka-aineet ja valmistusvaiheet. Karsintatuomaristo valitsee finalistit anonyymisti reseptien ja valokuvien perusteella. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä viimeistään 24.1.2020 mennessä, jonka jälkeen finalistit myös julkistetaan.

 

Finaali

Finaaliin päässeet neljä kilpailijaa valmistavat ennakkotehtävän mukaisen annoksen kymmenelle hengelle. Jokainen finalisti tuo omaan pääruoka-annokseensa tarvittavat raaka-aineet ja lautaset mukanaan. Finaalissa kilpailijoiden pitää valmistaa pääruoka-annoksen lisäksi myös tarjolla olevista kumppanien raaka-aineista alkuruoka kymmenelle hengelle. Finaalitehtävä (alkuruoka ja pääruoka) on suoritettava kolme tunnissa. Seafood Chef 2020 -kilpailun voittaja julkistetaan heti finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa 13.3.2020.

 

7. Palkitseminen

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 2.500 euroa rahaa. Kaikki finalistit saavat myös seinälle ripustettavan diplomin.

 

8. Verot

Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.

 

9. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

 

10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

 

11. Force majeur

Food Camp Finland Oy:llä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

Tuomaristo

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.

 

Tuomarit:

Pekka Terävä, päätuomari
keittiömestari, ravintoloitsija, Olo Group Oy
Katriina Partanen
toiminnanjohtaja, Pro Kala ry
Ilkka Lääveri
ravintoloitsija, keittiömestari, Ravintola Emo
Juha-Matti Mäkelä
markkinointipäällikkö, Raisioaqua
Mats Sjöblom
keittiömestari, Chipsters Food
Mikko Pakola
keittiömestari, Ravintola Garden by Olo

Kumppanit

Seafood Chef 2020 -kilpailun mahdollistavat ProKala ry ja Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa kanssa. Ilman kumppaniyritysten panostusta kilpailua ei olisi mahdollista toteuttaa.

 

Pääyhteistyökumppanit:

Food Camp Finland

Benella

Chipsters

Electrolux

Gastro Helsinki

Medialle

Tiedote: Kuka on Suomen Seafood Chef 2020? (19.11.2019)

 

Kilpailun logo ja kuvat Flickr-palvelussa

 

Lisätietoja antaa:

Sirkka Norha
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
050 347 5412
sirkka.norha@foodcampfinland.fi

Seafood Chef somessa

  Seafood Chef

 

  @seafoodchefsuomi

Järjestäjät ja yhteystiedot

Kilpailun järjestävät Pro Kala ry ja Food Camp Finland Oy.

 

PRO KALA ry

www.prokala.fi

 

Katriina Partanen
Toiminnanjohtaja
0400 827 277
katriina.partanen@prokala.fi

 

FOOD CAMP FINLAND OY

www.foodcampfinland.fi

 

Maarit Kivilahti
Projektijohtaja
050 414 4267
maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi

 

Sirkka Norha
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
050 347 5412
sirkka.norha@foodcampfinland.fi