VEDESTÄ RUOKAPÖYTÄÄN

Tervetuloa sukeltamaan syvemmälle
kalan maailmaan!

 

Pro Kala ry julkaisee kalaruokajuttuja, toimintaansa valottavia artikkeleita, alan ammattilaisten haastatteluita ja muuta kiinnostavaa sisältöä kalaan ja kalaruokaan liittyen.

Kalanäytteillä varmistetaan kalojen hyvinvointi ja pyritään ehkäisemään kalatautien leviämistä.

Varsinais-Suomen Mynämäessä, Yläneentien ja Rantasillantien risteyksessä seisoo punainen kontti. Kyljessä lukee Kalakauppa Sumppu. "Munakioskejahan on paljon, miksei siis kalakioski toimisi", toteaa kalastaja Jukka Toivonen.

Kalasta saa kokattua kotonakin fine dining -tason gourmet-elämyksiä. Nyt kun ravintolaan ei pääse illalliselle, voi saman kokemuksen järjestää kotioloissa – esimerkiksi äitienpäivänä! Kokeile Suomen Gastronomien Seuran silakkareseptiä tai valmista koko monen ruokalajin menu.

Tämän päivän kuluttaja on terveystietoinen ja arvostaa sitä, että päivittäinen ruoka on ravitsemuksellisesti oikein koostettu, tietää Leena Jääskeläinen, joka lähetti Kotikokin kalapäivä -juttusarjaamme terveisensä.

Lahtelaisia kalan ystäviä on hemmoteltu kerran viikossa viimeisen kuukauden ajan. Salpausselän Kala on tehnyt yhteistyötä paikallisen Wine Cafe Olavin kanssa myyden ravintolan edustalla loimulohta.

Uusien reseptien joukosta löydät niin perinteisiä makumaailmoja kuin jännittävämpiä ja kenties vieraampiakin. Kokattaisiinko tänään vaikkapa siikaa soija-sake-kastikkeessa tai srirachalohta?

Kuvagalleria ja video näyttävät, millaisten töiden parissa Heimon Kala Oy:n henkilöstö on tällä viikolla työskennellyt saadakseen kotimaista kirjolohta ruokapöytiin.

Äyriäistukussa jatkuu melkein normaali arki, tänään vuorossa oli mustekalan keittoa ja äyriäisten pakkausta, kerrotaan Äyriäistukku Oy:stä.

Koronaviruksen mullistama arki näkyy myös kalakaupoissa. Kauppareissuja on vähennetty, ravintolat myyvät ainoastaan take-awayta, kotona vietetään nyt enemmän aikaa. Kysyimme kolmelta kalakaupalta, miten kaupankäynti on muuttunut poikkeustilanteessa.