VEDESTÄ RUOKAPÖYTÄÄN

Tervetuloa sukeltamaan syvemmälle
kalan maailmaan!

 

Pro Kala ry julkaisee kalaruokajuttuja, toimintaansa valottavia artikkeleita, alan ammattilaisten haastatteluita ja muuta kiinnostavaa sisältöä kalaan ja kalaruokaan liittyen.

Tämän päivän kuluttaja on terveystietoinen ja arvostaa sitä, että päivittäinen ruoka on ravitsemuksellisesti oikein koostettu, tietää Leena Jääskeläinen, joka lähetti Kotikokin kalapäivä -juttusarjaamme terveisensä.

Lahtelaisia kalan ystäviä on hemmoteltu kerran viikossa viimeisen kuukauden ajan. Salpausselän Kala on tehnyt yhteistyötä paikallisen Wine Cafe Olavin kanssa myyden ravintolan edustalla loimulohta.

Uusien reseptien joukosta löydät niin perinteisiä makumaailmoja kuin jännittävämpiä ja kenties vieraampiakin. Kokattaisiinko tänään vaikkapa siikaa soija-sake-kastikkeessa tai srirachalohta?

Kuvagalleria ja video näyttävät, millaisten töiden parissa Heimon Kala Oy:n henkilöstö on tällä viikolla työskennellyt saadakseen kotimaista kirjolohta ruokapöytiin.

Äyriäistukussa jatkuu melkein normaali arki, tänään vuorossa oli mustekalan keittoa ja äyriäisten pakkausta, kerrotaan Äyriäistukku Oy:stä.

Koronaviruksen mullistama arki näkyy myös kalakaupoissa. Kauppareissuja on vähennetty, ravintolat myyvät ainoastaan take-awayta, kotona vietetään nyt enemmän aikaa. Kysyimme kolmelta kalakaupalta, miten kaupankäynti on muuttunut poikkeustilanteessa.

Uudessa Kotikokin kalapäivä -artikkelisarjassa näytämme, miten suomalaisissa kodeissa kokataan kalaa. Ensimmäisenä vuorossa on Kati Uhlgren, joka lähetti meille kahden kalaruokabravuurinsa kuvat ja reseptit.

Loviisalaisen Söderby Laxin Mikael Lindholm kalastaa pääosin push-up-rysällä. Kyseessä on melko uusi, 2005 markkinoille tullut rysämalli, joka kehitettiin hyljekestäväksi. Rysää ei kauden alkaessa vain heitetä taas veteen, vaan ensin ovat vuorossa suuritöiset valmistelut.