Vedestä ruokapöytään

Silli on keskikesän herkku

Keskikesällä pyydetyn kalan sesonkikalenteria tarkastelevaa voi harmittaa. Sesongissa kun ei kovin montaa kalaa ole. Onneksi kesän herkuttelun pelastavat paitsi kasvatettu kala, myös erilaiset säilykkeet. Uusien perunoiden kanssa nautittu silli onkin kesäherkku vertaansa vailla!

Kalaisia juhannustaikoja

Tiesitkö, että kalalla on oma osansa myös monissa juhannustaioissa ja ennustuksissa? Keräsimme esimerkkejä – uskallatko kokeilla näitä viikonloppuna?

Rannat siisteiksi talkoovoimin

Itämeren ainutlaatuisesta luonnosta huolehtiminen on kaikkien yhteinen asia. Mereen päätyy siitä huolimatta vuosittain huolestuttava määrä roskia. Kalankasvatusyritys Brändö Lax järjesti Maailman ympäristöpäivän kunniaksi roskienkeruutalkoot.

Kalan matkassa: kalaterveyttä

Kalanäytteillä varmistetaan kalojen hyvinvointi ja pyritään ehkäisemään kalatautien leviämistä.

Kalaa suoraan Sumpusta

Varsinais-Suomen Mynämäessä, Yläneentien ja Rantasillantien risteyksessä seisoo punainen kontti. Kyljessä lukee Kalakauppa Sumppu.

”Munakioskejahan on paljon, miksei siis kalakioski toimisi”, toteaa kalastaja Jukka Toivonen.

Gourmetsilakkaa gastronomeilta gastronomeille

Kalasta saa kokattua kotonakin fine dining -tason gourmet-elämyksiä. Nyt kun ravintolaan ei pääse illalliselle, voi saman kokemuksen järjestää kotioloissa – esimerkiksi äitienpäivänä! Kokeile Suomen Gastronomien Seuran silakkareseptiä tai valmista koko monen ruokalajin menu.

Kotikokin kalapäivä: terveyttä lautasella

Tämän päivän kuluttaja on terveystietoinen ja arvostaa sitä, että päivittäinen ruoka on ravitsemuksellisesti oikein koostettu, tietää Leena Jääskeläinen, joka lähetti Kotikokin kalapäivä -juttusarjaamme terveisensä.

Kalan matkassa: support your local

Lahtelaisia kalan ystäviä on hemmoteltu kerran viikossa viimeisen kuukauden ajan. Salpausselän Kala on tehnyt yhteistyötä paikallisen Wine Cafe Olavin kanssa myyden ravintolan edustalla loimulohta.

Uusia reseptejä!

Uusien reseptien joukosta löydät niin perinteisiä makumaailmoja kuin jännittävämpiä ja kenties vieraampiakin. Kokattaisiinko tänään vaikkapa siikaa soija-sake-kastikkeessa tai srirachalohta?