VEDESTÄ RUOKAPÖYTÄÄN

Tervetuloa sukeltamaan syvemmälle
kalan maailmaan!

 

Pro Kala ry julkaisee kalaruokajuttuja, toimintaansa valottavia artikkeleita, alan ammattilaisten haastatteluita ja muuta kiinnostavaa sisältöä kalaan ja kalaruokaan liittyen.

Itämeren ainutlaatuisesta luonnosta huolehtiminen on kaikkien yhteinen asia. Mereen päätyy siitä huolimatta vuosittain huolestuttava määrä roskia. Kalankasvatusyritys Brändö Lax järjesti Maailman ympäristöpäivän kunniaksi roskienkeruutalkoot.

Kalanäytteillä varmistetaan kalojen hyvinvointi ja pyritään ehkäisemään kalatautien leviämistä.

Varsinais-Suomen Mynämäessä, Yläneentien ja Rantasillantien risteyksessä seisoo punainen kontti. Kyljessä lukee Kalakauppa Sumppu. "Munakioskejahan on paljon, miksei siis kalakioski toimisi", toteaa kalastaja Jukka Toivonen.

Kalasta saa kokattua kotonakin fine dining -tason gourmet-elämyksiä. Nyt kun ravintolaan ei pääse illalliselle, voi saman kokemuksen järjestää kotioloissa – esimerkiksi äitienpäivänä! Kokeile Suomen Gastronomien Seuran silakkareseptiä tai valmista koko monen ruokalajin menu.

Tämän päivän kuluttaja on terveystietoinen ja arvostaa sitä, että päivittäinen ruoka on ravitsemuksellisesti oikein koostettu, tietää Leena Jääskeläinen, joka lähetti Kotikokin kalapäivä -juttusarjaamme terveisensä.

Lahtelaisia kalan ystäviä on hemmoteltu kerran viikossa viimeisen kuukauden ajan. Salpausselän Kala on tehnyt yhteistyötä paikallisen Wine Cafe Olavin kanssa myyden ravintolan edustalla loimulohta.

Uusien reseptien joukosta löydät niin perinteisiä makumaailmoja kuin jännittävämpiä ja kenties vieraampiakin. Kokattaisiinko tänään vaikkapa siikaa soija-sake-kastikkeessa tai srirachalohta?